Hyppää sisältöön

Historiaa ja taustaa tapahtumista

Ensimmäisiä Lapinlahti Golf Open -kilpailuita pelattiin 2010 -luvun vaihteessa, sen jälkeen niin itse kilpailua kuin myös Lapinlahti Golf Kinkkukisaa on pelattu joka vuonna säännöllisesti.

Alkuperäinen ideioija ja puuhamies oli Reijo Pasanen joka toimii tälläkin hetkellä Siilinjärven Tarinagolfin valvojana ja aktiivigolfarina. Sen jälkeen joukkoon on liittynyt paljon pelaajia, järjestäjiä ja sponsoreita - kiitos kaikille siitä.

Kilpailuihin voi osallistua kaikki Lapinlahtelaiset, "sudetti-Lapinlahtelaiset" ja kaikki joilla on jonkinlaiset sidokset Lapinlahteen ja golfiin. Useana vuotena onkin nähty henkilöitä ympäri Suomen osallistuvan kilpailuun, myös sellaisia jotka eivät ole koskaan asuneet Lapinlahdella. Myös seuralaiset ovat tervetulleet kilpailuun mukaan.

Lapinlahti Golf Open 2015

Lapinlahti Golf Open 2015 Koko viikon oli luvattu sadetta lauantaille, odotettiin siis että tulee hankala keli ja märkä kenttä. Myös media hehkutti tulevilla ukkosrintamilla ja itse asiassa kun pelit oli pelattu, oli IltaSanomien etusivulla uutinen "Voimakas ukkosrintama kaatoi puita ja repi kattoja tänään Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa.". Mutta ei tullut Siilinjärvelle ei, itse asiassa oli puolipilvistä, erittäin kosteaa noin +22 C. Siis hieno pelisää. Yhteensä Tarinaan oli kerääntynyt 17 kilpailijaa ympäri Suomen, kaikilla tavoitteena voittaa joko bogeypiste- tai scratch -sarjassa. Voittajat löytyi, myös pisin draivi ja lähinlippu -minikilpailuista. Tuloksista huomasi, että joko hiostava ukkossää tai Vanhan Tarinan vaikeahko toinen puolikas vei parhaan terän kaikkien tuloksista. Pistebogey -sarjan tulokset
Pulkkisen Harri löi hurjan tuloksen, siihen ei kukaan pystynyt vastaamaan - lähimainkaan. Siitä se tasoitus laskee ja yli 40 bogipisteen kasaan saaminen vaikeutuu - kehitys kehittyy :)

Lyöntipeli -sarjan tulokset (Scratch)
Ylä-Savon Golfin miehet oli iskussa Scratch sarjassa, kaikki kolme ensimmäistä sijaa meni YSG:n lyöjille. Ei vaikuta 9-reikäinen kenttä haittaavan harjoittelua.

Lapinlahti Golf Kinkkukisa 2014

Kinkkukisa järjestettiin Tarinan Vanhalla kentällä 27.9.2014, kilpailun voitti Lasse Jeskanen huikealla 39 bogipisteen tuloksella. Kilpailuun osallistui noin 15 kilpailijaa.

Lapinlahti Golf Open 2014

Lapinlahti Golf Open 2014 Kilpailu järjestettiin Joroisten KartanoGolfin hienolla kentällä.

Lapinlahti Golf Kinkkukisa 2013

Lapinlahti Golf Open 2011

Lapinlahti Open 2011 -golfkilpailu käytiin pilvisessä säässä (n. +20C) Hankasalmen Revontuli Golf -kentällä. Vettä ei satanut juurikaan koko päivänä, mutta yöllä vesisade oli kastellut kentän joten olosuhteen sen puolesta olivat kohtalaisen vaikeat. Kilpailuun osallistui yhteensä 15 kilpailijaa kaikkiin sarjoihin, sarjat oli juniorit, naiset ja miehet. Kilpailun taso on koventunut joka vuosi, tällä kertaa lyöntipelissä päästiin jo kahteen lähes 80 lyönnin tulokseen! Niin kuin aikaisemminkin, myös tänä vuonna laskettiin tasoituksia kilpailussa, tilanteessa jossa kaikki taatusti jännittää ainakin hieman.

Päivän parhaan bogeypistetuloksen löi juniorisarjan Harri Heikkinen (39 bogeypistettä) jolle kiertopalkinto siirtyi jo toisena vuotena peräkkäin. Lähimmäksi lippua väylän 4 par 3:lla tarkkoi Jarmo Marko tuloksella 7,78 metriä lipusta. Erinomaisia griiniosumia saivat myös Risto Hyvönen (12,20 metriä) ja Harri Heikkinen (11,18 metriä). Harri Heikkinen aloitti myös voimakkaalla draivilla väylällä 6 jossa kilpailtiin pisin draivi -osakilpailu, mutta Harri Nissinen tuli perästä ja leiskautti päivän pisimmän draivin väylälle.